logo
Stilisto ir dizainerio paslaugos Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir kituose miestuose apima stiliaus konsultaciją, garderobo reviziją, asmeninį apsipirkimą, aprangos kapsulės atnaujinimą, drabužio sukūrimo ir pasiuvimo paslaugas, kurių prireikia kuriant išvaizdą.
banner
+370 648 94299 info@natalijastun.com

2016 metų pavasario – vasaros mados tendencijos

2016 metų pavasario – vasaros mados tendencijos

2016 metų pavasario – vasaros mados tendencijos žavi savo abstrakčiais raštais, optinėmis iliuzijomis, gamtos, architektūros piešiniais, škotiškais langeliais, audiniais su užrašais.

 Romantika, aistra ir judesys pabrėžiami detalėmis. Šiemet itin svarbios detalės, paryškinančios moteriškumą judant, einant gatve ar šokant, pvz., flamenką. Raukiniai, žabo, bangas imituojančios detalės papuoš įvairių audinių ir net odinius drabužius. Svarbus akcentas: detalės, iškirptos ratu arba spirale, efektingiausiai atrodo derinamos su bazinėmis spalvomis. Tai sukuria būtiną pusiausvyrą tarp žaismingumo ir ramybės.

romantiskas_stiliusmados_tendencijos

Ryškumas ir dinamika. Pristatytose pavasario kolekcijose akį traukia skirtingų dryžuotų raštų, spalvų deriniai. Moterys, kurios iki šiol vis dar vengdavo dryžių, šį pavasarį juos būtinai turėtų išbandyti. Reikėtų pradėti nuo santūrių variantų, tinkamų ir vyresnėms: rinktis bazinių spalvų dryžius ir komplektuoti su analogiškų spalvų raštuotais arba vieną spalvą atkartojančiais vienspalviais drabužiais. Kai su šiais komplektais moteris jausis jaukiai, galės pereiti į kitą sudėtingumo lygį ir pradėti komplektuoti chromatinius dryžius su tas pačias spalvas atkartojančiais raštuotais arba vienspalviais drabužiais.

dryzuoti_drabuziai

dryzuoti_drabuziai

Mieguistumas. Kartais nesinori išeiti į lauką, tik todėl, vilkint namų drabužius jauku ir komfortiška, o džinsai ir suknelės nusibodę. Mados ir stiliaus pasaulyje atsiranda išeitis iš visų situacijų. Šį pavasarį pristatomas ypač madingas, kartu ir patrauklus pižaminis stilius (angl. underwear). Apie šį stilių mados sekėjai pradėjo kalbėti pasirodžius 2009 m. „Dolce & Gabbana“ kultinėms kolekcijoms. Būtent šie dizaineriai įtraukė naminių miego drabužių elementų į kasdienį garderobą. Italai akcentavo moteriškų miego glaustinukių, peniuarų seksualumą ir intymumą. Šiandienos pižaminis stilius pasižymi laisvais modeliais, kurie komplektuojami su klasikiniais aprangos elementais.

pizaminis_stilius

neriniu_tendencijos

Vintažas. Vintažinių drabužių poreikis atsirado dar 8-ajame dešimtmetyje. Būtent tuo metu dėl lengvųjų technologijų vystymo buvo pradėta masiškai gaminti madingą visiems vienodą aprangą ir avalynę. Tais laikais Londone bohemos estetams buvo atidarytas pirmasis vintažinis butikas. Jo modeliai imitavo 1930 m. stilių. 1990 m. vintažinis stilius tapo populiarus ir dabar jau vartojamas masiškai. Šiandien beveik kiekvienoje madingoje parduotuvėje galima pamatyti specialiai sendintus, iš senamadiškų audinių pasiūtus vintažinių drabužius, kuriuos dabar vadina neovintažiniais. Pavasario tendencijose galima matyti neovintažinių ir šiuolaikinių ar ekstravagantiškų drabužių derinių. Nepratusią akį tokie deriniai gali šokiruoti, net pasirodyti nepatrauklūs, tačiau kiekvienas modelis gali kelti idėją, kaip atnaujinti savo garderobą pagal naują vintažo tendenciją.

pavasario_tendencijosvintazinis_stilius

Autorė: asmeninė stilistė Natalija Stunžėnienė

Stilisto paslaugos siekiančioms rezultato

Natalija Stunžėnienė

yra šio blog’o (tinklaraščio) kūrėja, profesionali moterų aprangos stilistė, moteriškų drabužių modeliavimo ekspertė, drabužių konstravimo praktikė, sukūrusi savo unikalią konstravimo metodiką, tobulai įvaldžiusi kokybiško drabužių siuvimo ir taisymo procesus.

Komentarų nėra
Palikti komentarą: